Organic India

Gezondheid en geluk voor iedereen, met enorm respect voor onze moeder natuur

In de jaren begin 2000 kwamen veel mensen naar Lucknow voor de levenslessen van Sri H.W.L.Poonja, beter bekend als Papaji.

Op een dag in Lucknow deelde Poonja ji zijn visie met Bharat Mitra, een ayurvedisch practitioner. De tijd zou rijp zijn een bedrijf te starten waarbij business en spiritualiteit verbonden zouden zijn en waardoor op een natuurlijke wijze aandacht voor harmonie en respect voor onze moeder aarde en alle wezens zou ontstaan.

Voor meer informatie zie Organic India.

In 2006 werd het bedrijf onder de naam Organic India Private Limited opgericht, voor de gezondheid en welbevinden voor de vele mensen in Lucknow en later de hele wereld. Er ontstond nauwe samenwerking met dr. Narendra Singh, een Ayurvedisch arts en wetenschapper wiens levenswerk bestond uit onderzoek van vele Ayurvedische kruiden. Meer dan 40 jaar behandelde hij duizenden patienten met Tulsi en vele andere Ayurvedische kruiden.

Tegenwoordig is meer dan 200 km² in gebruik voor gecertificeerde biologische teelt voor Organic India. Organic India werkt niet alleen biologisch, maar ook fair. Iedere boerenfamilie krijgt een opleiding in duurzame landbouw. Er wordt geïnvesteerd in het verzelfstandigen en scholen van vrouwen. Dit leverde het bedrijf tal van keurmerken en mooie awards op.

De verantwoordelijkheid van het bedrijf gaat nog verder, er wordt ondernomen volgens de standaard EARTHSEER.

 

Deze nieuwe standaard omvat een duurzame bedrijfsvoering met inspiratie en  ondersteuning voor alle wezens van moeder Natuur.

Earth Seer staat voor:

  • Ethical
  • Accountable
  • Reliable
  • Trustworthy
  • Holistic
  • Socially, Environmentally and Economically Responsible

Met de nieuwe fabriek in Lucknow in India is Organic India klaar voor de toekomst, hiermee kunnen ze voorzien in de sterk groeiende wereldwijde vraag naar hun producten. In 2019 is de fabriek gecertificeerd als de eerste LEED-platinavestiging in India. Een nieuwe standaard van duurzaamheid, uitmuntendheid en betrokkenheid.